T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Kürşad Bey İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

            TARİHİ GELİŞİM

 

Okulumuzun 1990’lı yılların başlarında yapımına başlanmış, çevre sitelerin yerleşime açılmasıyla, çevrenin ilköğretim okulu gereksinimi karşılamak amacıyla EKİM 1993 tarihinde yapımı bitirilmiş, eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Kurumumuz 5907 metrekare ve bodrum hariç 3 kattan oluşmaktadır.6287 sayılı kanunla 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren müstakil İlkokula dönüştürülmüş, adı da Kürşad Bey İlkokulu olmuştur.Okulumuzda halen 350 erkek, 272 kız toplam 622 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda 23 derslik  ve2 Anasınıfı Dersliği mevcuttur. Bir Bilişim Teknoloji Sınıfı, bir Drama Odası, 1 Spor Odası, bir Müzik odası, bir Konferans Salonu, okul bahçesinde spor tesisi mevcuttur. Bütün sınıflarımızda projeksiyon cihazı ve dizüstü bilgisayarmevcuttur.

Okulumuzda şu anda Müdür, 1 Müdür yardımcısı, 26 öğretmen, 1 kadrolu memur, 1 kadrolu hizmetli, 4’ ü Okul Aile Birliği olanaklarıyla çalıştırılan hizmetli bulunmaktadır.

Okulumuz Öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel bir dayanışma vardır.  Doğum, ölüm, evlenme, askerlik görevi, hastalık, kaza, ev alma, emeklilik, tayin vb. özel durumlarda altın, hediye, çiçek gibi giderler; çalışanlarımızın her ay belli miktar katılımıyla oluşan hediye fonundan karşılanmaktadır. Emekli olan öğretmenimize okul Aile Birliği tarafından hazırlanan plaketler 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğinde verilir.Ayrıca öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız eşleriyle birlikte düzenlenen akşam yemeği, piknik veya gezilere katılırlar.

Okulumuzun çevresinde apartmanlar, çocuk parkı, çarşı-işyerleri, marketler gibi sosyal mekânlar vardır.Okulumuzun sosyoekonomik profili orta grupta sayılabilir. Veli profilimiz memur, işçi, serbest meslek sahiplerinden oluşmasına rağmen veli toplantılarına katılım istenen düzeyde değildir.

Okulumuzun telefon, internet, yakacak, su, elektrik, doğalgaz giderleri MEB tarafından karşılanmakta olup, bakım onarım, boya, kırtasiye, ders araç gereç talepleri, bilgisayar, projeksiyon, sıra masa, dolap, yardımcı personelin ücretleri vb. giderler kantin kira geliri ve Okul Aile Birliğinin imkanlarıyla, karşılanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 10.10.2023 16:11 - Görüntülenme: 134
  Beğen | 16  kişi beğendi